Η κεντρική αγορά Βλάλη που άλλοτε τέτοιες μέρες έσφυζε από κίνηση, τώρα παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το #Mycity βρέθηκε απόγευμα Μ. Τρίτης στο κέντρο της πόλης και αντίκρισε ερημιά παντού. Τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης αλλά και ο φόβος συνωστισμού κρατούν τους θεσσαλονικείς μακριά από τις κεντρικές αγορές.

Οι επόμενες ημέρες ίσως δώσουν κάποια ζωή στην αγορά αν και οι περισσότεροι φέτος θα προτιμήσουν τα συνοικιακά μαγαζιά για την αγορά του οβελία (που θα μπει στο φούρνο και όχι στη σούβλα).

Όσο για τα πασχαλινά εδέσματα, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα social media, πολλοί είναι αυτοί που φέτος για πρώτη φορά ζύμωσαν τσουρέκια και έφτιαξαν σοκολατένια λαγουδάκια.

Είναι μια πρωτόγνωρη εικόνα αυτή που συναντήσαμε, με  κλειστά μαγαζιά και τα ελάχιστα ανοικτά να μην έχουν καθόλου πελάτες, απογοητευτική και θλιβερή σε ένα συννεφιασμένο απόγευμα Μεγάλης Τρίτης του 2020, εν μέσω καραντίνας. Ελπίζουμε ότι θα μείνει μια κακή ανάμνηση και δεν θα την ξαναζήσουμε!

Στο μεταξύ με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, λόγω του κορωνοϊού, πραγματοποιούνται οι έλεγχοι που διενεργούν στην αγορά κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Επίσης κλιμάκια κτηνιάτρων παίρνουν δείγματα τροφίμων και κρεάτων από κρεοπωλεία και αγορές, ενώ έλεγχοι γίνονται και σε λαϊκές αγορές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης».