Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral μια παράξενη εικόνα, από τις αντρικές τουαλέτες του νέου γηπέδου της ΑΕΚ (παρόλο που δεν έχουν γίνει ακόμα τα εγκαίνιά του): φωτογραφίες γυναικών να «σχολιάζουν» με ενθουσιώδεις χειρονομίες το ανδρικό μόριο. Από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα, προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. Ενδεικτικά, η σελίδα του Facebook AEK Antifa Block έγραψε:

«”Πήγαινε στην κουζίνα σου”. “Το ποδόσφαιρο δεν είναι για γυναίκες”. “Ξέρεις τι είναι το οφσάιντ;”. Αυτά και άλλα, ίσως πολύ χειρότερα ακούγονται στις κερκίδες των γηπέδων, στα καφενεία ή στους δρόμους απέναντι “στα αγοροκόριτσα” που θέλουν να αθληθούν παίζοντας ποδόσφαιρο. Ενώ, ακόμα κι όταν αυτές βρίσκονται σε μια εξέδρα κάποιου γηπέδου, γίνονται συχνά “οι αιθέριες παρουσίες” που κυνηγά με μανία ο τηλεοπτικός φακός λες και έτσι θα πείσει για τον εξευγενισμό του σπορ.

»Δε ζούμε σε δοκιμαστικό σωλήνα. Ναι, το γήπεδο δεν είναι χώρος κατάνυξης και προσευχής. Ναι, ο σεξισμός ανθίζει στην κερκίδα, φωλιάζει στα συνθήματα των οπαδών και αποτελεί εφαλτήριο ώστε εκφράσεις μειωτικές να κανονικοποιούνται αφού περάσουν πρώτα από τα δικά του φίλτρα. Όμως η συζήτηση οφείλει να γίνει και αφορμή είναι η παραπάνω εικόνα.

»Εδώ και λίγες ώρες, με αφορμή ένα ερασιτεχνικό βίντεο από το εσωτερικό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, κάνει το γύρο του διαδικτύου μια εικόνα άθλια και προσβλητική για όλους εμάς που τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε ξανά εκεί, μια και δυο φορές, 19 χρόνια μετά την τελευταία μας επίσκεψη στον ιστορικό ΝΑΟ του κιτρινόμαυρου σύμπαντος. Είναι η εικόνα που κατά τα φαινόμενα υπάρχει στις ανδρικές τουαλέτες του νέου γηπέδου. Μια εικόνα ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ, ξένη προς τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί για δεκαετίες το μικρό κιτρινόμαυρο γαλατικό χωριό, χαρακτηριστική της εξ ολοκλήρου “κιτςαισθητικής της τωρινής διοίκησης Μελισσανιδη η οποία επιλέγει το νέο γήπεδο να κοσμείται με μια εικόνα ντροπής. Μια εικόνα που υποτιμά τους χιλιάδες και τις χιλιάδες που θα γεμίσουν το γήπεδο σε αυτές τις τέσσερις ημέρες της χαράς στα Φιλαδέλφεια.

»Ο Γιοάν Λαπόρτα μας θύμισε προ ημερών ότι “είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ”. Ότι οι ομορφότερες σελίδες της ιστορίας της, μέσα και έξω από τα γήπεδα γράφτηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες καθημερινούς ανθρώπους, που την έκαναν ζηλευτή με το ήθος και την παρουσία τους. Ενωμένοι κάτω από το κίτρινο και το μαύρο με αξίες ξεχωριστές. Όλοι αυτοί που πέρασαν στα 98 της χρόνια άραγε να θέλουνε τέτοια κηλίδα στη γιορτή τους; Αν η διοίκηση της ΑΕΚ και προσωπικά ο πρόεδρος της το βρίσκει “χαριτωμένο” ή “αστείο“, να το τοποθετήσει σπίτι του.

»Εμάς μας γεμίζει ντροπή».

Το Γραφείο Τύπου της ΑΕΚ, σε σχετικό ρεπορτάζ της LiFO, σχολίασε πάντως ότι τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο, όταν ανοίξει το γήπεδο, ο διάκοσμος στις αντρικές τουαλέτες να έχει αλλάξει εντελώς.

Δείτε μια σχετική ανάρτηση: