Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συντονίζεται στις ανάγκες της εποχής και μας προτείνει ενδιαφέρουσες διαδικτυακές συναντήσεις!

Ανασύρει σημαντικές εκδηλώσεις από το αρχείο του και τις μοιράζεται με το κοινό, προσφέροντας ιδιαίτερες στιγμές πολιτιστικής έκφρασης και συγκίνησης!

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, οπότε και στο κανάλι του ΟΜΜΘ στο Youtube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece) αναρτήθηκε μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – MOYSA με πολύ γνωστά και αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, η οποία είχε δοθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Από σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και κάθε μέρα στις 16:00, στη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο facebook θα αναρτάται ένα βίντεο όπου κάθε φορά κάποιο μέλος της MOYSA θα παίζει από το σπίτι του ένα μουσικό κομμάτι της επιλογής του.

Τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – MOYSA μένουν σπίτι, κι από εκεί μας στέλνουν αποσπάσματα από κάποιο έργο της επιλογής τους! Σήμερα 7 Απριλίου 2020 η Ανδριάνα Ρωσσοπούλου παίζει το Meditation from Thais του Jules Massenet.

Geplaatst door Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Thessaloniki Concert Hall op Maandag 6 april 2020

Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε συναφείς τομείς, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής.

Μέχρι σήμερα η MOYSA έχει συνεργαστεί με τους αρχιμουσικούς Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Γεώργιο Βράνο, Daniele Gatti, Dr. Dariusz Mikulski, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, Sami Matus, Μίλτο Λογιάδη, Μιχάλη Οικονόμου κ.ά. Έχει συμπράξει με προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Vladimir Mendelssohn, Barbara Hendricks, Σίμος Παπάνας κ.ά., καθώς και με σημαντικές ορχήστρες, ανάμεσα στις οποίες οι Prague Symphony Orchestra, Cameristi del Teatro alla Scala, Royal Concertgebouw Orchestra, European Union Youth Orchestra (EUYO), Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.

Αρχιμουσικός της MOYSA είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.