Σε χαιρετώ ΠΑΟΚτσάκι μου,

μέσα στην περίεργη εποχή που διανύουμε και μεταξύ ιών, απαγορεύσεων, παιδεραστών, εμπόρων λουκουμόσκονης, σουλτάνων και μανατζαραίων με φύλαξη αστυνομική, μας μείνανε λίγα πράγματα να δίνουν αφορμή για αισιοδοξία.

Αν και την αισιοδοξία οφείλει να την αντλεί ο κάθε ένας μέσα από την πίστη στο καλό. Γιατί πάντα αυτό θα βγαίνει θριαμβευτής σε όλες τις μπόρες μας, να το θυμάσαι.

Ας περάσουμε όμως σε μία από τις αφορμές που ευελπιστούμε πως θα μας χαρίσει λίγο αισιοδοξία το προσεχές διάστημα.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη θα επιδιώξει να είναι έτοιμος για την μεγάλη αντεπίθεση από την επόμενη αγωνιστική περίοδο… θα επιδιώξει λέω. Γιατί δεδομένο στον σύλλογο αυτό δεν είναι τίποτα.

Έχω τονίσει πολλές φορές πως είναι ευλογία να έχουμε στο τιμόνι της ομάδας έναν Άνθρωπο σαν τον πρόεδρο μας. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως η νοοτροπία ενός επιτυχημένου επιχειρηματία όπως είναι ο Ιβάν δεν μπορεί να δεχτεί πως υπάρχει, έστω στο χώρο του ποδοσφαίρου, κάποιος ο οποίος μπορεί να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα τι μπορεί να χρειάζεται ένα team ποδοσφαιριστών ή ένα ποδοσφαιρικό σωματείο γενικότερα.

Σίγουρα δεν βοήθησε έως τώρα και ο Γιώργης στο κομμάτι αυτό. Ελπίζω πως κι αυτός όσο ωριμάζει θα συντελεί σε ορθότερες επιλογές… αλλιώς θα ψάχνουμε για τα επόμενα 5 χρόνια προπονητές, παίκτες ηγέτες και τεχνικούς διευθυντές, μέχρι να μας κάτσει πάλι ένα λαχείο τύπου Ραζβάν.

Τα απόνερα της αποχώρησης του Λουτσέσκου εξάλλου, ακόμα μας στοιχειώνουν, όπως απέδειξαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού Αντελίνο.

The Leader Football GIF by PAOK FC - Find & Share on GIPHY

Αφού πιάσαμε όμως το θέμα νοοτροπία, προσπαθώ πάντα και για την δική μας αυτοκριτική ΠΑΟΚτσάκι μου…

Ο ΠΑΟΚ για εμάς είναι οικογένεια και αυτό το γεγονός συχνά μας οδηγεί σε παράλογες απαιτήσεις σχετικά με την ενημέρωση μας. Αν μπορούσαμε θα θέλαμε να είμαστε σε ζωντανή σύνδεση 24 ώρες το 24ώρο στα αποδυτήρια, τα γραφεία, στις πτήσεις της ομάδας…

Κάποια πράγματα ωστόσο δεν θα πρέπει να μας απασχολούν ή ακόμα να μας αφορούν.

Θεωρητικά, τα χειρίζονται άνθρωποι που κάνουν το επάγγελμα τους εντός ομάδας, και χωρίς διάθεση να υπερασπιστώ κανένα στέλεχος ή υπάλληλο της ΠΑΕ, όλοι κρίνονται από τη διοίκηση όπως κρίνομαι κι εγώ κι εσύ αντίστοιχα στη δική μας εργασία.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν π.χ. ο Δούκας ή ο Καρυπίδης (ο Χρήστος, για τον άλλο ρωτήστε τον Βαγγέλα) κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ούτε εγώ, ούτε εσύ, όυτε ο Τάκης στο καφενείο δεν γνωρίζουμε.. Κι όμως ακούμε για όλους και για όλα, μην γνωρίζοντας αν αυτά που φτάνουν στα αυτιά μας έχουν σκοπό να βλάψουν ή αν ακόμα είναι αλήθεια, αν εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων ή αντιπάλων.

Φίλτρο θέλει λοιπόν τόσο στη δική μας ενημέρωση, όσο και στα όσα ακούμε στα κλειστά καφενεία της πόλης, αλλά και ισχυρή μνήμη…

Μην ξεχνάς τον βασιλιά του μαγιού, τον Φλωρίδη και τον κάθε πικραμένο που έψαχνε εμπλοκή στον ΠΑΟΚ με πολιτικές και δημοσιογραφικές πλάτες.

Όταν λοιπόν λυθεί το θέμα της νοοτροπίας σε κόσμο και διοίκηση και δούμε τον ΠΑΟΚ αμιγώς ποδοσφαιρικά, θα καταλάβουμε πως η επιτυχία περνάει μέσα από μία διαδικασία ποδοσφαιρικού know how, όπως την ζήσαμε, συγκυριακά όπως αποδείχτηκε, τα προηγούμενα χρόνια.

Paokfamily GIF by PAOK FC - Find & Share on GIPHY

Ένα μείγμα παικτών τύπου Τζόλη και τύπου Βιερίνια, ένα μείγμα στελεχών που θα δουλεύουν απερίσπαστοι ο καθένας στον τομέα του και ένας λαός ενωμένος στο πλάι της ομάδας, θα είναι τα συστατικά της επιτυχημένης επόμενης μέρας του συλλογού.

Wiffle Pyro GIF - Find & Share on GIPHY

Ξέρω πως απέναντι σε όλα αυτά θα βρίσκουμε πάντα επιτροπές, υπουργούς, κατάδικους και εγκληματίες που συνεχίζουν να λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να κρατάνε καν τα προσχήματα… Εδώ δεν τα κρατάνε πια FIFA και UEFA θα σου πει ο Αυγενάκης… #Qatar

Συνεχίζω όμως και έχω εμπιστοσύνη στον Ιβάν με τα καλά και τα στραβά του.

Γιατί είναι διαφορετικός από αυτούς, όσο κι αν κάποιοι το αμφισβητούν. Γιατί δεν θα πάψει να κατακτά κορυφές. Γιατί δεν έχει μάθει να είναι δεύτερος αν του αξίζει να είναι πρώτος…

Football President GIF by PAOK FC - Find & Share on GIPHY

Γιατί ΠΑΟΚτσάκι μου έχει κάκ@λα τρανά… Ποντιακά.

Αυτό δεν αλλάζει… είτε είναι στο Ροστόφ, είτε είναι στο Μακεδονία Παλάς.

ΥΓ. Τερματοφύλακα και παίκτες με ταχυδύναμη!!!

ΥΓ2. Ρε Χρηστάκη, θα σε δούμε να παίζεις στην Τούμπα αγόρι μου ή θα μείνεις στην ιστορία ως ο ακριβότερος παίκτης της ιστορίας μας που δεν τον είδαμε και δεν μας είδε..;

ΥΓ4. Ο Πάμπλο θα κριθεί όπως όλοι και αυτό το ξέρει καλύτερα ο ίδιος. Έγω έχω την υπομονή, καταλαβαίνω όμως και εσένα ΠΑΟΚτσάκι μου που δεν την έχεις.