Ο αγαπημένος ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Σασμός», θυμάται ιστορίες από τα εφηβικά του χρόνια στα Εξάρχεια, μιλάει για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει με τους γονείς του Μαρία Τζομπανάκη και Ντίνο Αυγουστίδη, αποκαλύπτει πώς του μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής και περιγράφει την αγωνία που είχε για τον «Σασμό» μέχρι να δει το πρώτο επεισόδιο.

Πώς ένιωσε όταν έπαιξε την πρώτη σκηνή μαζί με τη μητέρα του στη σειρά; Ποια εξέλιξη θα ήθελε να έχουν οι ήρωες του «Σασμού»; Γιατί αποφεύγει την έκθεση στα Μέσα;

Ο Σασμός και οι διάσημοι γονείς

«Η πρόταση για τον Σασμό έγινε κάπως ταυτόχρονα με την μητέρα μου. Μαγειρευόταν για καιρό αυτή η σειρά, μετά είχε σταματήσει κι άρχισε ξανά. Στην αρχή η μάνα μου ήταν εκτός και μετά ήρθε» είπε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

«Όχι. Τώρα έχω ξεπεράσει τα όποια θέματα υπήρχαν στο παρελθόν με την συσχέτιση της παρουσίας μου στην δουλειά και τους γονείς μου. Δεν ήταν εμπόδια στην πραγματικότητα. Ήθελα με κάποιον τρόπο να δημιουργήσω την δική μου ταυτότητα και να την υπερασπιστώ. Είναι η αγωνία κι η τάση των παιδιών να απογαλακτιστούν. Μετά την εφηβεία που μαλάκωσε και δουλέψαμε την σχέση μου με την μάνα μου, έφτασε η στιγμή να το κάνουμε. Αν είχα ενδοιασμούς για τον Σασμό, ήταν σε σχέση με την Κρήτη επειδή έχω κάνει και το Νησί» συμπλήρωσε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Τέλος, μιλάει για την  πατρότητα, για το πόσο επηρέασε τη ζωή του, αλλά και πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά του.

Για τον ερχομό του γιου του Αχιλλέα στη ζωή ο Ορφέας Αυγουστίδης ανέφερε: «Μου έχει αλλάξει απόλυτα τη ζωή. Το συναίσθημα είναι αδιαπραγμάτευτα κυρίαρχο και νιώθω πολύ τυχερός που συνέβη αυτό στη ζωή μας. Το να γίνουμε γονείς ήταν κάτι που το ονειρευόμασταν με τη Γεωργία».