Άγνωστοι έγραψαν με σπρέι σε τοίχο στην πρόσοψη του κτιρίου, στην οδό Ερμού,  με τους υπεύθυνους της αγοράς Μοδιάνο να καταγγέλλουν άμεσα το περιστατικό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε καταγραφεί ανάλογος βανδαλισμός στα στόρια της αγοράς, επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου.

«Η αγορά Μοδιάνο είναι ένα μνημείο που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην εμπορική και τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης και πρέπει να αποτελεί στολίδι. Δυστυχώς, όμως, όπως συμβαίνει και σε άλλα μνημεία της πόλης, στο ιστορικό εμπορικό κέντρο και αλλού παρατηρείται ένα φαινόμενο βανδαλισμών που εντείνεται σε όλα τα πεδία. Ουδείς σέβεται οτιδήποτε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της αγοράς Μοδιάνο, Θανάσης Παππάς.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως «θα πρέπει να υπάρξει μία ώθηση της κοινωνίας και των φορέων της πόλης για να μπορέσουμε να αποσοβήσουμε ένα φαινόμενο που έχει γίνει λαίλαπα. Εμείς θα διαφυλάξουμε το μνημείο της πόλης και θα αποκαταστήσουμε την εικόνα. Διότι εάν το αφήσουμε και δεν θεραπεύσουμε το πρόβλημα, ένα μνημείο που είναι 100 ετών θα γίνει μία αφόρητη μουντζούρα».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως με το άνοιγμα της αγοράς Μοδιάνο, στις 5 Δεκεμβρίου, για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων θα λειτουργούν όλα τα μέτρα προστασίας, συμπεριλαμβανομένων καμερών και φύλαξης του χώρου.