Η κάμερα της TV100 και η Βίκυ Δήμου με τη βοήθεια του οπερατέρ Γιώργου Σαράντου,  βρέθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και μίλησαν με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Γιατροί και νοσηλευτές, δεν ξεχωρίζουν καθημερινές ή αργίες, ωράριο και δυσκολίες,  δίνουν καθημερινά τη μάχη στο Νοσοκομείο αναφοράς, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με το νέο κορωνοϊό.

Ο τηλεοπτικός φακός συνάντησε αυτούς τους ανθρώπους και αποτύπωσε τα συναισθήματα, φόβου, άγχους, εξαιτίας της αναμέτρησης με έναν άγνωστο εχθρό  αλλά και χαράς και συγκίνησης, όταν οι άνθρωποι που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ, τα κατάφερναν κι έβγαιναν από αυτήν πλήρως ιαθέντες.

 

«Δεν είμαστε ήρωες, αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό που κάναμε και πριν, αυτό κάνουμε και τώρα, βοηθάμε τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς σε πιο ιδιαίτερες συνθήκες», λέει  η  Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος Φωτεινή Βερονίκη.

 

«Οι περισσότεροι από εμάς δε φοβόμασταν τόσο ότι θα αρρωστήσουμε, αλλά ότι έπρεπε να παραμείνουμε υγιείς για να στηρίξουμε όλους τους αρρώστους» συμπληρώνει η Αναισθησιολόγος Χρύσα Πουρζιτάκη.

 

«Όταν βλέπαμε αυτούς τους ανθρώπους να εξέρχονται από τη ΜΕΘ, και μάλιστα νέους ανθρώπους στην πιο δημιουργική τους φάση, αυτό μας έδινε το κουράγιο να συνεχίσουμε», αναφέρει η Νοσηλεύτρια Λαμπρινή Παπαχατζή.

 

Τέλος συγκλονιστικά είναι τα λόγια της Διευθύντριας της ΜΕΘ Ελένης Γκέκα: «Δυστυχώς οι ασθενείς δεν ξέρουν το πρόσωπο του γιατρού ή του νοσηλευτή, βλέπουν μόνο ένα ζευγάρι μάτια και ακούνε μια φωνή, είναι πολύ ιδιαίτερες οι συνθήκες νοσηλείας, κι αυτό το κάνει ακόμη πιο δύσκολο για τον ασθενή. Από τον πρώτο μέχρι τον 23ο ασθενή που πέρασε, τους θυμόμαστε όλους με τα μικρά τους ονόματα. Η ανταμοιβή μας είναι όταν γίνονται καλά κι έρχονται να μας γνωρίσουν και να δουν το πρόσωπό μας».

 

Δείτε το ρεπορτάζ: