Σε χαιρετώ ΠΑΟΚτσάκι μου,

έχουμε καιρό να τα πούμε…

Χριστός Ανέστη!!

Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, Αυτός που για εμάς γεννήθηκε σε στάβλο και σταυρώθηκε, Αυτός που μέσα από την απλότητα της αρετής, της αγάπης, της συμπόνοιας και της ταπεινότητας του δίδαξε την Βασιλεία του επάνω στη γη, να μας καθοδηγεί σε αυτή τη μάχη μεταξύ καλού και κακού που δίνει καθημερινά ο καθένας μας.

Ζούμε λοιπόν πρωτόγνωρες για την γενιά μας στιγμές έχοντας επιτρέψει τον φόβο να κυριεύσει το είναι μας. Φόβος για τον ίδιο μας τον εαυτό ή για τους δικούς μας ανθρώπους, δεν έχει και τόση σημασία.

Η ουσία είναι ότι τα Μέσα Μαζικού Επηρεασμού – αυτά ντε, που μέχρι χθες 9 στους 10 τα κατηγορούσαμε για διεφθαρμένα και κατευθυνόμενα, αυτά ντε που όταν τους ζητηθεί καλύπτουν από εμπόρους λουκουμόσκονης μέχρι και παιδεραστές – κατάφεραν να πείσουν την πλειοψηφία πως όσα ζούμε και υπομένουμε είναι απολύτως απαραίτητα ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος που λέγεται Covid-19.

Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι απουσιάζει συστηματικά η αντίθετη άποψη… όχι η δική μου και της κυρίας Σούλας, αλλά η άποψη δεκάδων σχετικών επί του θέματος επιστημόνων. Στην Γερμανία και το Ισραήλ βέβαια τέτοιες απόψεις ακούγονται, όχι όμως στην “ελεύθερη Ελλάδα”.

Ακόμα κι αυτοί όμως που μας ενημερώνουν καθημερινά για τις εξελίξεις, είχαν αρχικά διαφορετική άποψη για τον ιό… και μην μου πεις ότι ο κύριος Τσιόδρας δεν γνώριζε ή υποτίμησε την κατάσταση, δηλώνοντας πως πρόκειται για έναν απλό ιό και μια κατάσταση συνηθισμένη… ένας επιστήμονας με τεράστια εμπειρία όταν κάνει δηλώσεις έχει διασταυρώσει πληροφορίες, μελετήσει στοιχεία και διαμορφώσει άποψη όχι μία αλλά δέκα φορές… Εσύ βγες και πες ότι δεν είναι έτσι ΠΑΟΚτσάκι μου.

Επίσης δεν δέχομαι πως κυβερνήσεις, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες τύπου Gates νοιάζονται για το καλό της δικής μου μάνας ή των δικών σου παππούδων και μας κάνουν υποδείξεις για την επαφή που πρέπει ή δεν πρέπει να έχουμε με τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες… εσάς περιμέναμε ρε!

Εγώ π.χ. πριν τον covid-19 όποτε ανέβαζα δέκατα ή κρυολογούσα το πρώτο που έκανα ήταν να τρέξω στην χρόνια άρρωστη μάνα μου… βρε α να χαθείτε γελοίοι!!

Αρκετά όμως… θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο…

Ας σταθούμε έστω για λίγο στην καψούρα μας την πιο μεγάλη. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν απέκτησε στην καθημερινότητα μας ρόλο δεύτερο… φαινομενικά. Νομίζω τα είπαν όλα για άλλη μια φορά οι Σ.Φ. ΠΑΟΚ με την ανακοίνωση τους. Ανάγκασε ακόμα και το δικό μας SDNA να ασχοληθεί για λίγο με τον ΠΑΟΚ και να αφήσει στην άκρη τον κορωνοϊό. Είτε σας αρέσει είτε όχι, είτε πλούσιος είτε φτωχός, ο ΠΑΟΚ θα είναι επαναστάτης… Ελπίζω να εκκινήσει σύντομα το πρωτάθλημα και να κάνουμε την απονομή σε αυτούς που όσο και αν τους φτύνεις θα νομίζουν ότι βρέχει, όπως τους αρμόζει.

ΥΓ.1 Το εύκολο ΠΑΟΚτσάκι μου σε καταστάσεις τέτοιες, και όταν η άποψη σου είναι κατά βάση αντίθετη με τους πολλούς, είναι να κάνεις γαργάρες με αλατόνερο. Ωστόσο το άρθρο αυτό το χρωστούσα στον ίδιο μου τον εαυτό… μελετώντας τα τελευταία δυο χρόνια το φαινόμενο της κάνναβης, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν επίσημο/παγκόσμιο φορέα που σχετίζεται με την υγεία και την οικονομία… Στόχος είναι το κέρδος και ο φόβος της μάζας με συνέπεια την υπακοή. Δεν ξέρω τι κακό έχει κάνει η ανθρωπότητα στον κάθε βαρόνο παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά είναι υποχρέωση του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά να παραμείνει άνθρωπος, ξεχωριστός και μοναδικός, με κριτική σκέψη και πίστη στο καλό.

ΥΓ.2 Αφιερωμένο σε εμάς τους ανθρώπους που είμαστε ελεύθεροι… να υπακούμε.