Σαν μαγικό jukebox με «Τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν» θα είναι η μουσική παράσταση στο Mylos Love Αποθήκη που υπογράφει ο Νίκος Πορτοκάλογλου το Σάββατο 22 και 29 Φεβρουαρίου 2020, συμμετέχουν οι Μπλε, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Στάθης Δρογώσης, η Αγάπη Διαγγελάκη και ο Βύρωνας Τσουράπης και είναι αφιερωμένη στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε στα πρώτα μας ξενύχτια, στα εφηβικά πάρτυ, στους φοιτητικούς μας έρωτες και κάθε φορά που τα ακούμε μας φέρνουν όμορφες αναμνήσεις και χαμόγελα για μια εποχή που δεν θα ξαναζήσουμε.

Κάπως έτσι ήρθε και η έμπνευση για αυτή την παράσταση από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον αξέχαστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα, όταν ένιωσαν την ανάγκη να συγκεντρώσουν όλα τα τραγούδια που τους διαμόρφωσαν χωρίς φόβο αλλά με πάθος πάντα περίσσιο.

Ένα Jukebox πολύχρωμο, γεμάτο με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και γλώσσες ξεκινά …

«Ονειρευόμασταν ένα αφιέρωμα στα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, στα πρώτα δισκάκια που αγοράσαμε, στα πρώτα πάρτυ που χορέψαμε, με δυο λόγια στην πρώτη και πιο αγνή και ενθουσιώδη επαφή μας με την μουσική, που ήταν και η αφορμή για να γίνουμε κι εμείς μουσικοί.

Από τη στιγμή που ο Λαυρέντης έφυγε έτσι ξαφνικά και μας άφησε όλους κεραυνόπληκτους, στην αρχή σκέφτηκα να ακυρώσω όλα μας τα σχέδια και να κάνω μια παύση ή να στραφώ σε κάτι τελείως διαφορετικό. Όταν όμως άρχισα να συνέρχομαι από το πρώτο σοκ, σκέφτηκα την αγαπημένη του ατάκα: «The show must go on».

Ένοιωσα με μια παράξενη σιγουριά πως και ο ίδιος θα ήθελε να κάνω πράξη το όνειρο μας με την βοήθεια των νεότερων αγαπημένων συναδέλφων που ούτως η άλλως προυπήρχαν στο αρχικό σχήμα: Τους Μπλέ, τον Στάθη Δρογώση, τα Κίτρινα Ποδήλατα και τους σταθερούς συνεργάτες μου, Αγάπη Διαγγελάκη και Βύρωνα Τσουράπη.

Έτσι λοιπόν, ετοιμαζόμαστε να σας παρουσιάσουμε μια παράσταση διαδραστική, αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του Λαυρέντη, όπου εκτός από τα πιο γνωστά δικά μας τραγούδια, θα διαλέξουμε μαζί από το μαγικό μας Jukebox, τραγούδια-ύμνους από περασμένες λαμπερές δεκαετίες.

Θα υπάρξουν επικές μονομαχίες μεταξύ «αιωνίων αντιπάλων» όπως Beatles- Stones, Τσιτσάνης- Βαμβακάρης, Θεοδωράκης- Χατζιδάκις αλλά και μεταξύ ροκάδων και καρεκλάδων και άλλων συμπαθών ομάδων, στις οποίες κριτές θα είστε εσείς. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο του προγράμματος, θα επιλέγετε εσείς ανάμεσα σε ζεύγη τραγουδιών η καλλιτεχνών που εμφανίζονται στο μεγάλο Jukebox της οθόνης μας.

Το δικό μας Jukebox είναι πολύχρωμο, εκρηκτικό και πολυπολιτισμικό. Δεν είναι μια ακαδημαϊκή συλλογή των πιο σπουδαίων τραγουδιών που έχουν ηχογραφηθεί, δεν είναι Top-10, δεν είναι η λίστα κάποιου σοφού μουσικοκριτικού. Είναι τα τραγούδια που μας βρήκαν στην πιο τρυφερή και αγνή ηλικία και μας σημάδεψαν για πάντα.

Ακόμη κι αν κάποια από αυτά δεν θεωρούνται τα πιο «σπουδαία». Η επιλογή έχει γίνει χωρίς ενοχές και χωρίς προκαταλήψεις. Περιέχει μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά και ξένα, ρεμπέτικα και ροκ εν ρολ, ελαφρά και βαριά και ασήκωτα λαϊκά, νέο κύμα και new wave, ερωτικά, μελό, πανκ, ντίσκο, ψυχεδελικά, έντεχνα και τελείως άτεχνα τραγούδια.

Όλα αυτά δηλαδή που μας έχουν μεγαλώσει, που μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε».

Νίκος Πορτοκάλογλου.

Πληροφορίες

Μύλος Love Αποθήκη
Ανδρ.Γεωργίου 56, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη

Μουσική παράσταση: «jukebox – Τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν»
Πορτοκάλογλου, Μπλε, Κίτρινα Ποδήλατα, Αγάπη Διαγγελάκη, Βύρωνας Τσουράπης.
Σάββατο 22 & 29 Φεβρουαρίου 2020.

Πληροφορίες & Κρατήσεις : 2310 510081 – 698 722 1007 ή με μήνυμα στην σελίδα « Μύλος Love Αποθήκη » στο Facebook.