Σε χαιρετώ ΠΑΟΚτσάκι μου πικραμένο,

να σου θυμίσω αρχικά κάτι που έγραψα σε ένα προηγούμενο άρθρο.

Στον ΠΑΟΚ όταν όλα θα μοιάζουν τέλεια, στο λευκό δεν θα αργεί να ξεπροβάλει το μαύρο, και αντίστροφα όμως όταν όλα θα μοιάζουν μαύρα και δύσμοιρα, δεν θα αργεί να ξεπροβάλει το λευκό… υπομονή λοιπόν.

Ο ΠΑΟΚ έχει ότι χρειάζεται για να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του. Έναν πρόεδρο με οικονομική επιφάνεια και τρέλα – αχ να ήσουν κι λίγο μπαλαδόφατσα – άλλα και αστείρευτη διάθεση, έναν λαό πιστό και ταγμένο στις αρχές του σωματείου διάσπαρτο στα πέρατα του κόσμου (τα φιλιά μου στο ΣΦ ΠΑΟΚ Reutlingen) και σύντομα ένα σύγχρονο γήπεδο στη θέση του παλιού σταδίου της Τούμπας.

Επιπλέον θεωρώ πως αν υποστηριχτεί όπως πρέπει ο Όλαφ Ρέμπε στα καθήκοντα του, θα έχουμε επιτέλους έναν Τεχνικό Διευθυντή ο οποίος θα προσφέρει ουσιαστικά. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στο γερμανικό μοντέλο ποδοσφαίρου του οποίου γνώστης είναι ο εν λόγω κύριος. Αν μπορέσει να τον εμπιστευτεί και ο Γιώργος και τον αφήσει να κάνει τη δουλειά του ακόμα καλύτερα.

Το χθεσινό ματς τώρα αντικατοπτρίζει όλη τη χρονιά μας…

Λίγο δεν μπορούμε, λίγο δεν θέλουμε και δεν μας θέλει, λίγο η διαιτησία, λίγο ο προπονητής, λίγο τα ατομικά λάθη, λίγο οι απουσίες… όλη μας η χρόνια κύλησε κάπως έτσι. Αποκορύφωμα της βραδιάς βεβαίως ήταν η ασίστ του Παπαπέτρου στον Φορτούνη. Η φάση αυτή καλώς συνέβει, καθώς μας θύμισε ποιους έχουμε απέναντι μας.

Η νέα χρονιά θα πρέπει να μας βρει έτοιμους πρώτα απ’όλα αγωνιστικά. Να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή (3 αλλαγές μαζεμένες σε εκείνο το σημείο, ούτε ο Άγγελος δεν θα έκανε) και να γίνουν οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις για τις οποίες έχουμε ξαναγράψει.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν τερματοφύλακα ηγέτη και αδιαμφισβήτητο νούμερο 1. Δεν θα κουραστώ να το γράφω!!

Χρειάζεται έναν box to box χαφ τοπ επιπέδου και βεβαίως ενίσχυση στις θέσεις όπου θα υπάρξουν αποχωρήσεις.

Καλός ο στόχος της δεύτερης θέσης που απέμεινε λοιπόν, ο στόχος του ΠΑΟΚ όμως είναι να διεκδικεί τίτλους… και αυτό θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα νύχτα μέρα στο μυαλό του κάθε παίκτη, προπονητή, φροντιστή, scout, αναλυτή ή οπαδού μας.

ΥΓ. Ο μικρός δεν βγαίνει χθες από το παιχνίδι για κανέναν λόγο στο σημείο εκείνο τουλάχιστον.

ΥΓ2. Δικαιολογίες πολλές για όλους φέτος… του χρόνου;

ΥΓ4. Ο Ολλανδός διαιτητής είναι τοπ μεν, αλλά κομπλεξάρα μεγάλη δε.. το διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά χθες.